Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Masina semi-automata de dezosat piepti pui, ind. alimentara
Brand
2014
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Masina serveste la dezosarea pieptilor de pui. Dispozitivele in numar de 24, se deplaseaza cu viteza ajustabila. Pieptii nedezosati sunt adusi langa masina fie in stiva de navete sau cel mai bine direct de la masina de transare a puilor printr-un elevator. Pieptii cad pe o masa speciala, ergonomica, langa masina de dezosat. Un operator ia pieptii pe rand si ii infige (de sus in jos) in carligul fiecarui dispozitiv care se deplaseaza de la dreapta spre stanga cu intermitenta de 1,5 sec. la 10 sec.

Pieptul se fixeaza cu ajutorul unui indexor automat. Urmatorul operator roteste dispozitvul cu 180 de grade, impingand de o maneta, astfel incat pieptul este pozitionat cu varful in jos. Dispozitivul e prevazut cu sistem de indexare cu bila. Acelasi operator smulge pielea de pe piept. Al treilea operator taie pieptul pe jumatatea din dreapta. Al patrulea operator taie pieptul pe jumatatea din stanga si pune pieptul in naveta. Osul respectiv urmeaza sa cada automat in alta naveta colectoare eliberand astfel dispozitivul care ajunge din nou la postul de infigere a pieptilor.

Viteza masinii este ajustabila cu variator mecanic. Viteza se regleaza in functie de abilitatea operatorilor, care in timp poate creste. De exemplu la o cadenta de 2 secunde, rezulta 1800 piepti dezosati/ora. Pieptii rezultati se pot pune in stiva de navete dar mai e si posibilitatea instalarii alaturi de masina a unei benzi transportoare care sa duca pieptii mai departe, unde pot fi asezati in caserole.

Masina este realizata din inox si plastic aprobat pentru industria alimentara. Este o masina foarte fiabila. Alimetare la 380V, motoreductor de 0,75KW. Masina masoara 3,5 m x 1 m.

Marele avantaj al acestei masini este viteza de lucru cu un numar mic de persoane. Pierderile de carne sunt mult mai mici comparatv cu o masina automata de dezosat, deoarece taierea se face manual si cu finete.
Din Gura in Gura